JAFLE Projesinin 3. Uluslararası Toplantısı Litvanya’da Yapıldı

JAFLE Projesinin 3. Uluslararası Toplantısı Litvanya’da Yapıldı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin koordinatör olduğu “The Journey of Unemployed Adults from Financial Literacy to Enterpreneurship (JAFLE)” isimli Erasmus + projesinin 3. uluslararası toplantısı 25-26.04.2023 tarihlerinde tüm ortakların temsilcilerinin katılımıyla Litvanya’nın Klaipeda kentinde gerçekleştirildi. Toplantıya Manisa Celal Bayar Üniversitesi’ni temsilen proje ekibi Prof.Dr. Hatice YURTSEVER, Doç.Dr. Pınar PEHLİVAN ve Dr. Öğretim Üyesi Lale YAKUPOĞLU katıldı.

28.02.2022 tarihinde uygulanmaya başlayan Projede E-School (Yunanistan), Formative Footprint (İspanya), Klaipedos Valstybine Kolegijakvk (Litvanya) ve Finansal Okuryazarlık Derneği (FODER) ortak olarak yer alıyor.

Klaipedos Valstybine Kolegijakvk’ın evsahipliği yaptığı toplantı, Proje Koordinatörü Prof.Dr. Hatice YURTSEVER’in projenin gelişimi ve ilerlemesi hakkındaki sunumuyla başladı. Daha sonra finansal okuryazarlık eğitim programının yetişkinlere kolaylıkla anlatılabilmesi için hangi yöntem ve tekniklerin kullanılacağı, harmanlanmış eğitim yönteminin programa nasıl adapte edileceği konuları tartışıldı. Evsahibi KVK’nın bu konudaki önerileri zerinde ayrıntılı olarak duruldu. Ayrıca e-learning platformun kurulması ve işler hale getirilmesi konusunda Yunanistanlı ortak E-School tarafından ayrıntılı açıklama içeren bir sunum da yapıldı.

Teknoloji Fakültesi ziyaretinin ardından proje sonuçlarını yaygınlaştırma faaliyetleri ve kalite güvence raporu konuları tartışıldı. Genel bir değerlendirme yapılmasının ardından katılım belgeleri taktim edilerek toplantı tamamlandı.

Daha önce pek çok online toplantı yapılan projenin ilk yüzyüze uluslararası toplantısı Manisa’da, ikincisi ise İspanya’da yapılmıştı.

Yorumlar kapalı.