MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ JAFLE PROJESİNİN PİLOT EĞİTİMİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ JAFLE PROJESİNİN PİLOT EĞİTİMİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, “The Journey of Unemployed Adults from Financial Literacy to Enterpreneurship (JAFLE)isimli AB Projesi kapsamında yetişkin işsizlere yönelik pilot eğitimi Manisa’da gerçekleştirdi.

Üniversitemizin koordinatör olduğu proje kapsamında yapılan “Finansal Okuryazarlık ve Girişimcilik” eğitimi 05-06 Ekim 2023 tarihlerinde MCBÜ Sinema Salonunda gerçekleştirildi. Yirmiye yakın yetişkin işsizin katıldığı pilot eğitimde finansal okuryazarlık modülü içerisinde; para, birikim, yatırım, bankacılık, kredi, emeklilik, kartlı ödeme sistemleri, emeklilik, finansal güvenlik gibi konulara yer verildi. Girişimcilik modülünde ise; ülke ekonomisi, şirket yönetimi, girişimcilik, iş planı, e-ticaret ve e-satış konuları anlatıldı. Ayrıca devletin ve özel kurum ve kuruluşların verdiği hibe ve diğer destekler de ele alındı.

Harmanlanmış eğitim yöntemlerinin kullanıldığı eğitim, teorik bilgilerin yanı sıra katılımcıların bizzat içinde yer aldığı çeşitli etkinlerle zenginleştirildi. Bir yandan fiziki yapılan etkinlikler, diğer yandan internet kullanılarak uygulanan teknikler, iki günlük eğitimin oldukça verimli olmasını sağladı.

Sözkonusu eğitimler proje ekibinden Prof.Dr. Hatice Yurtsever, Doç.Dr. Pınar Pehlivan ve Dr. Öğretim Üyesi Lale Yakupoğlu tarafından verildi.

Katılımcıların oldukça memnun kaldığı pilot eğitim, sertifikaların verilmesiyle son buldu.

Yorumlar kapalı.