MCBU İŞLETME FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNE JAFLE PROJESİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME YAPILDI.

AB Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar kapsamında hibe almaya hak kazanan 2021-1-TR01-KA220-ADU-000033446 numaralı JAFLE ( The Journey of Unemployed Adults from Financial Literacy to Entrepreneurship) projesi  ile ilgili olarak 13 Aralık 2023 tarihinde MCBU İşletme Fakültesi’nde MCBU tarafından proje yaygınlaştırma faaliyeti gerçekleştirildi. Toplantıda proje amacı, süresi, ortakları ve faaliyetleri ile ilgili bilgileri paylaşıldı.

Proje Koordinatörü İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice YURTSEVER, sunumunda finansal okuryazarlığın, 21. yüzyıl toplumunda kilit bir yetkinlik haline geldiğini, bu noktadan hareketle Şubat 2022’de uygulanmaya başlayan bu proje ile, işsiz yetişkinlerin işgücü piyasasına erişim olanaklarını artırmak ve istihdamlarını teşvik etmek için yeni bir finansal okuryazarlık eğitim programı oluşturmanın hedeflendiğini belirtti. Ayrıca JAFLE projesi kapsamında tüm ortak ülkelerde finansal okuryazarlık ve girişimcilik modüllerinin anlatıldığı ve harmanlanmış eğitim yöntemlerinin kullanıldığı pilot eğitimlerin gerçekleştirildiğini ekleyerek projenin diğer çıktıları olan Araştırma Raporu ve Öneri, E-learning platformu hakkında bilgi verdi.