Manisa Celal Bayar Üniversitesi JAFLE Projesinin 5. Ulusötesi Proje Toplantısını Sanal Olarak Gerçekleştirdi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi JAFLE Projesinin 5. Ulusötesi Proje Toplantısını Sanal Olarak Gerçekleştirdi

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 2021 yılı Erasmus+ Yetişkin Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları faaliyeti kapsamında desteklenen 2021-1-TR01-KA220-ADU-000033446 nolu “The Journey of Unemployed Adults from Financial Literacy to Enterpreneurship (JAFLE)” isimli projenin 5. ulusötesi proje toplantısı 18.01.2024 tarihinde sanal olarak yapıldı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin koordinatör olduğu projede E-School (Yunanistan), Formative Footprint (İspanya), Klaipedos Valstybine Kolegijakvk (Litvanya) ve Finansal Okuryazarlık Derneği (FODER) ortak olarak yer alıyor. Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin proje ekibinde ise Prof.Dr. Hatice YURTSEVER yürütücü, Doç.Dr. Pınar PEHLİVAN ve Dr.Öğretim Üyesi Lale YAKUPOĞLU ise araştırmacı olarak görev yapıyor.

Proje kapsamında, girişimcilik ve dijital okuryazarlığı içeren yenilikçi bir finansal okuryazarlık eğitim programı oluşturmak ve böylece yetişkinlerin işgücü piyasasına erişim olanaklarını geliştirerek istihdamlarını teşvik etmek amaçlanıyor.

Son çevrimiçi toplantıda, projenin genel bir özeti yapıldıktan sonra proje faaliyetlerinden eksik kalanlar üzerinde duruldu. Ayrıca Manisa’da ve diğer ortak ülkelerde yapılacak çoğaltıcı etkinliğin detayları tartışıldı.

Şubat 2022 tarihinde uygulanmaya başlanan ve 24 ay süren projenin Şubat 2024 sonunda tamamlanması bekleniyor.

Yorumlar kapalı.