Manisa Celal Bayar Üniversitesi JAFLE Projesinin Kapanış Toplantısını Gerçekleştirdi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi JAFLE Projesinin Kapanış Toplantısını Gerçekleştirdi

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 2021 yılı Erasmus+ Yetişkin Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları faaliyeti kapsamında desteklenen 2021-1-TR01-KA220-ADU-000033446 nolu “The Journey of Unemployed Adults from Financial Literacy to Enterpreneurship (JAFLE)” isimli projenin kapanış toplantısı 15.02.2024 tarihinde gerçekleştirildi.

Üniversitemizin koordinatör olduğu iki yıl süreli projede E-School (Yunanistan), Formative Footprint (İspanya), Klaipedos Valstybine Kolegijakvk (Litvanya) ve Finansal Okuryazarlık Derneği (FODER) ortak olarak yer almıştı.

Proje kapsamında, konsorsiyum ülkelerinde girişimcilik ve dijital okuryazarlığı içeren yenilikçi bir finansal okuryazarlık eğitim programı oluşturmak ve böylece yetişkinlerin işgücü piyasasına erişim olanaklarını geliştirerek istihdamlarını teşvik etmek amaçlandı. Bu çerçevede finansal okuryazarlık düzeyi düşün olan yetişkinlere eğitim fırsatları sunuldu.

Kapanış toplantısında proje koordinatörü Prof.Dr. Hatice Yurtsever, proje faaliyetleri, projenin başarıları, karşılaşılan güçlükler, proje ile sunulan fırsatlar ve kazanımlar konusunda bir konuşma yaptı. Toplantıya Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) yönetim Kurulu Başkanı Sayın Zekeriya Öztürk ve Genel Sekreter Sayın Melisa Mumcu da Türkiye’deki finansal okuryazarlık konulu konuşmalarıyla katkıda bulundular. Kapanış toplantısının sonunda Poznań University of Life Sciences’dan Dr. Lecturer Izabela Kurzawa da Polonya’daki finansal okuryazarlık düzeyi hakkında bilgi verdi.

Toplantıda proje ekibi üyeleri Prof. Dr. Pınar Pehlivan ve Dr. Öğretim Üyesi Lale Yakupoğlu da hazır bulundu.

Yorumlar kapalı.